Ultimele stiri

Favoritul la Oscar pentru Film străin, proiectat în premieră la Timișoara. Biletele de acces sunt pe bază de dulciuri pentru copiii sărmani

film ida

Timișorenii sunt așteptați joi, 27 noiembrie, de la ora 18.30, la proiecția unui film de excepție, prezentat în premieră în capitala Banatului. Este vorba despre pelicula „Ida”, în regia lui Pawel Pawlikowski, realizat anul trecut. Filmul va fi proiectat la sediul comunității evreiești din Timișoara, str. Mărășești, Nr. 10, evenimentul fiind organizat de Pelicula Culturală.

Favorit la Oscar în competiția pentru cel mai bun film străin, alături de alte 82 de filme înscrise, „Ida” este un film „simplu, obsedant, fără compromisuri, un film de artă de excepție ale căror emoții sunt la fel de puternice și convingătoare, pe cât sunt imaginile de frumoase”, scria Los Angeles Times.

De asemenea, „Ida” este unul din cele trei filme ajunse în finala competiției pentru Premiul LUX din acest an. Inițiat în anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmărește stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene și a problemelor sociale actuale și sprijină circulația filmelor europene.

La acest eveniment timișorenii sunt invitați să fie Moș Nicolae și să umple cu dulciuri cizmulițele a 60 de copii, proveniți din categorii defavorizate, aflați în serviciile Organizației Salvați Copiii. Biletele de acces la film sunt: bomboane, ciocolată, napolitane, biscuiți.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*