Ultimele stiri

Femeia care apare în ultima înregistrare video în care SI ameninţă Franţa ar fi Hayat Boumeddiene

Autorităţile franceze susţin că femeia din ultima înregistrare video difuzată de combatanţi islamişti vorbitori de limbă franceză ar putea fi Hayat Boumeddiene, care ar fi ştiut despre atacul din 9 ianuarie de la magazinul evreiesc din Paris, a declarat pentru CNN o sursă apropiată anchetei.

Înregistrarea video a fost diguzată marţi şi prezintă un combatant al Statului Islamic lăudând atacatorii din Franţa şi cerând comiterea unor noi atentate. În imagini apare şi o femeie care stă alături de cel care vorbeşte, poartă uniformă de camuflaj şi ţine în mână o armă.

„Autorităţile franceze investighează posibilitatea ca această femeie să fie Hayat Boumeddiene,” a declarat sursa citată de CNN.

Soţul ei, Amedy Coulibaly, a ucis patru ostatici la 9 ianuarie la un magazin cu specific evreiesc din Paris. El a fost ucis de poliţie în operaţiunea de eliberare a ostaticilor.

Autorităţile o caută pe Boumeddiene, despre care se crede că s-ar afla în Siria. Ea şi Coulibaly erau căsătoriţi religios, dar căsătoria lor nu a fost recunoscută oficial de legea franceză.

 

Preluare Mediafax

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*