Ultimele stiri

Fermierii din vestul țării, ajutați de Universitatea de Agronomie din Timișoara să aleagă cele mai bune soiuri de grâu

camp experimental

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara le dă o mână de ajutor fermierilor din vestul țării, dar și celor străini, în alegerea celor mai bune soiuri de grâu care rezistă la clima din România.

Asta pentru că, de peste 60 de ani, universitatea timișoreană deține o stațiune didactică inedită în cadrul căreia a fost realizat un câmp experimental. Astfel, la Cioreni, lângă Timișoara, sunt cultivate peste 60 de soiuri de grâu.

Astăzi, soiurile de grâu au fost prezentate agricultorilor, dar și profesorilor, studenților și tuturor celor interesați în cadrul evenimentului „Școala de soiuri”.

“Școala de soiuri este o acțiune foarte importantă pentru agricultori. Ea vine și pune la dispoziția agricultorilor posibilitatea de a vedea circa 60 de soiuri de grâu, cum se comportă ele în câmp, soiuri de grâu care se găsesc în producție pe scară largă, cât și soiuri mai nou introduse, unele pentru primul an în România. Agricultorii pot să vadă aceste soiuri și să aleagă din ele. Dorim să venim în sprijinul agricultorilor, să-i ajutăm să aleagă în cunoștință de cauză atunci când decid ce soiuri cultivă. Pe lângă asta, mai avem și variante tehnologice de fertilizare, tratamente, de semănat. Este un câmp complex din punct de vedere tehnologic”, a declarat Paul Pîrșan, rectorul Universității de Agronomie din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*