Ultimele stiri

Festival de anvergură adus la Timișoara de sârbii de la EXIT! Evenimentul ar putea fi organizat la poligonul de la Pădurea Verde

festival

Organizatorii celui mai bun festival din Europa, EXIT, aduc un eveniment de mare anvergură la Timișoara! Pentru Timisoara International Music Festival, Primăria orașului scoate din buzunar peste 200.000 de euro, în timp ce Consiliul Județean anunță că va contribui cu încă 100.000. Momentan, însă, se caută locație pentru festival.

Dacă la sârbi festivalul se ține la Novi Sad, la Timișoara cea mai vehiculată variantă a fost Muzeul Satului Bănățean, însă propunerea a căzut din cauza faptului că nu întrunea toate condițiile unui astfel de festival. Mai exact, autoritățile anunță că este nevoie de un amplasament în care să încapă cinci scene, să permită accesul ușor al participanților, să fie posibilă extinderea transportului în comun, și să îndeplinească anumite cerințe tehnice legate de electricitate, drumuri și platforme. Așa s-a ajuns la noua variantă și anume organizarea festivalului la poligonul de la Pădurea Verde. Suprafața este suficientă, iar accesul este permis de pe mai multe artere. Acum se analizează posibilitățile tehnice de realizare, spune viceprimarul Dan Diaconu, urmând să se ia o decizie.

Timisoara International Music Festival va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii iunie, se va desfășura pe perioada a trei zile și se speră la un număr de peste 15.000 de vizitatori. În ceea ce privește trupele care vor urca pe cele cinci scene, nu există încă informații confirmate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*