Ultimele stiri

Festivalul Etniilor, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

festivalul etniilor

Muzeul Satului Bănăţean îi invită pe iubitorii de folclor de Ziua Copilului, de la ora 15.00, la o nouă ediţie a Festivalului Etniilor, un eveniment organizat de Centrul de Cultură şi Artă Timiş. Nașii ediţiei din acest an, a 14-a, vor fi reprezentanții etniei bulgare, care vor întâmpina oaspeţii în curtea gospodăriei de la Căpâlnaș din Muzeul Satului. Iubitorii de folclor și de port popular vor avea parte de o paradă tradițională oferită de toate minoritățile prezente.

Festivitatea va fi deschisă de Fanfara din Recaș, iar pe scena Muzeului Satului din Timişoara va evolua ansamblul profesionist ”Timișul”, cu îndrăgita interpretă de muzică populară Elena Jurjescu.

Minoritățile vor fi prezente cu un număr important de ansambluri:  din partea maghiarilor – Butykos din Dumbrăvița, bulgarii – Slaviaka din Timișoara și Palucenka din Dudeștii Vechi, germanii – Banater Rosmarein din Timișoara și ansamblul de copii Hanschen Klein, sârbii – Sveti Nicola din Diniaș, cehii – Modracek din Sfânta Elena (jud. Caraș-Severin), ucrainienii – Moloda Nadla din Soca (jud. Timiș) și Kalena din Știuca (jud. Timiș), evreii – formația de copii Shalom din Timișoara, rromii – Trandafirul din Măguri (jud. Timiș), slovacii – Datelinka, din Bihor, italienii – invitat special, ansamblul din Forgaria Friuli din Italia, și un grup de recitatori din Liebling, Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*