Ultimele stiri

Festivalul Filmului Francez, la Timișoara. Ce pelicule vor fi proiectate

festivalul filmului francez

Cu ocazia celei de-a opta ediţii a festivalului de film francez la Timişoara, Institutul francez vă invită la 12 proiecţii de filme, timp de patru zile dedicate cinematografiei franceze şi o întâlnire cu Bénédicte Pagnot, realizatoarea unuia dintre filmele din competiţie.

În acest an, festivalul se va desfăşura la nivel naţional între 31 octombrie şi 9 noiembrie la Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu, Buzău, Târgu Mureș și Constanța. Această a 18-a ediţie naţională este consacrată promovării şi difuzării tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competiţii a filmelor lor de debut, opere care nu pătrund ușor în circuitul de exploatare tradiţional şi pentru care festivalurile reprezintă o importantă oportunitate de expunere atât în Franţa cât şi în afara ei. Secțiunea filmelor în competitție  va fi completată şi de alte secţiuni necompetitive.

În urma succesului de anul trecut, tinerii regizori francezi vor participa la concursul la care publicul decide cine va câștiga premiul oferit de către TV5Monde pentru susținerea distribuției unui film francez în România. Cele 8 producții aflate în competiţie sunt: „Stele – Des étoiles”, „Zilele de mâine – Les lendemains”, „Vandal”, „Grand central”, premiat la Festivalul de Film de la Cabourg – Journées romantiques 2013, Marele Premiu: Lumières de la presse étrangère 2014, Premiul pentru cea mai bună actriță & Premiul special al juriului, „Vincent nu are solzi – Vincent n’a pas d’écailles”, selecționat în competiția Festivalului de la San Sebastian în 2014, „Mercuriale”, film prezentat de Acid la Festivalul de la Cannes 2014, „Brooklyn” şi „Tonnerre”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*