Ultimele stiri

Festivalul Internațional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj revine în orașul de pe Bega

Timișoara găzduiește și în acest an o nouă ediție a Festivalului Internațional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj Tres Courts. Toți cei care au ceva de spus în mai puțin de trei minute pot să o facă prin trimiterea unui filmuleț până la sfârșitul lunii februarie, pentru a participa la competiția națională « Around the Très Courts ». Filmele care vor fi selectate în competiție vor putea obține mai multe premii și, mai ales, vor fi vizionate în toate orașele participante din țară!

Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” promovează filmul foarte scurt în toate colţurile lumii. Ajuns în România din 2007 la iniţiativa Institutului Francez din România, acest festival este în prezent difuzat, simultan la începutul lunii mai, în aproximativ 100 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 20 de oraşe în România.

Sub eticheta Around the Très Courts România – competiţia românească, sunt grupate filme foarte scurte realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Cei care doresc să participe la competiţia românească au timp până pe 28 februarie 2014 pentru a trimite filmele lor foarte scurte însoţite de câte un formular de înscriere pe adresa Institutului francez. Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească trei minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiuni, documentare, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*