Ultimele stiri

Filmul “Nu sunt faimos, dar sunt aromân” rulează la Teatrul Naţional Timişoara

Pelicula “Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, regizată de Toma Enache va fi rulată, din nou, la Timişoara. De data aceasta, cinefilii o pot viziona la Teatrul Naţional, pe 15 februarie, de la ora 19.00, în cadrul unui nou eveniment destinat susţinerii Campaniei Help25. Filmul este primul  din istoria cinematografiei vorbit în exclusivitate în limba aromână. Pelicula, caracterizată de critici drept o dramă romantică, descrie călătoria unui regizor faimos pornit în cutarea adevărului despre neamul său.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, a fost nominalizat în cadrul Festivalului de Film Babel, competiţie internaţională destinată filmelor vorbite în limbi minoritare, câştigând, în decembrie 2013, premiul “Maestrale Unica”, o medalie acordată de Parlamentul Italian şi distincţia Parlamentului European pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice în Europa.

Dat fiind că scopul evenimentului de la Teatrul Naţional Timişoara este unul umanitar, preţul unei invitaţii de o persoană va fi de 50 de lei. Toate fondurile obţinute din comercializarea biletelor vor fi oferite Campaniei Help25, fiind destinate achiziţionării unui mamograf performant ce va deservi întreaga Regiune de Vest, 5000 de mamografii urmând să fie oferite gratuit femeilor cu venituri reduse sau fără venituri din această parte a ţării. Mai mult, după

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*