Ultimele stiri

Finanțarea ilegală a campaniilor electorale se pedepsește cu închisoarea. Vezi mesajul lui Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu îi avertizează pe liderii politici din România că va supraveghea cu campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Într-o declaraţie de presă, Băsescu i-a avertizat pe politicieni că finanţarea ilegală a campaniei se pedepseşte cu închisoare.

„Rog toate partidele să aibă în vedere existenţa şi conţinutul Legii 78 din 2000. Această lege stabileşte sancţiuni grele cu închisoare de la unu la cinci ani pentru cei care nu respectă regulile de finanţare a campaniilor. Cred că la toate partidele această lege trebuie citită, în mod deosebit art. 1, care include şi conducătorii de partide şi descrie ce înseamnă corupţie în finanţarea campaniei electorale”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a declarant, de asemenea, că ar fi dispus să „participe la discuţii” pentru ca alegătorii să realizeze cât de importante sunt alegerile pentru Parlamentul European.

„Sunt gata pe parcursul acestei campanii să particip la discuţii pentru ca alegătorii să înţeleagă foarte bine miza acestor alegeri. Aş enumera câteva teme care ar putea să fie un numitor comun pentru toate partidele: prima temă este spaţiul Schengen. Ar trebui să fie dezbateri privind avantajele intrării în spaţiul Schengen. A doua temă ar putea fi legată de apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană”, a mai declarant şeful statului, Traian Băsescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*