Ultimele stiri

Firmele care poluează Timişoara l-au făcut pe primarul Robu să plângă. Ce mesaj ferm îi transmite companiei Continental

Timişoara este poluată. Acest lucru îl recunoaşte chiar şi primarul Nicolae Robu, care a avut parte, aseară, de un incident neplăcut, din cauza căruia i-au şi dat lacrimile. De vină sunt firmele Continental şi Azur. Edilul-şef spune că s-a săturat de mirosurile insuportabile din oraş şi tocmai de aceea vrea să ia o decizie radicală.

Concret, Nicolae Robu le-a cerut reprezentanţilor Direcţiilor de Mediu şi Urbanism din cadrul Primăriei Timişoara, printr-o notă internă, să pregătească o hotărâre de consiliu local prin care să fie reglementat faptul că în capitala Banatului nu se mai aprobă investiţiile poluante.

„Sunt foarte nemulţumit de ceea ce se întâmplă cu poluarea din oraş. Am cerut ca prin acea hotărâre de consiliu local să se prevadă un termen ultimativ pentru obiectivele industriale existente şi care poluează, şi anume în şase luni să reducă la cel mult jumătate din maximul admis prin normele în vigoare poluarea. Normele vigoare permit un anumit grad de poluare, e un maxim până la care poluarea e permisă. Am cerut să se dea sarcină firmelor producătoare de poluare în Timişoara să ia măsuri pentru a reduce la jumătate din cât e permis să fie poluarea. Am avut în vedere şi zgomotul, nu doar poluarea cu noxe şi mirosuri. Altminteri, trebuie luate măsuri de relocare a lor. Vorbim de Continetal, Azur şi altele care nu au fost identificate. Eu m-am săturat de promisiuni, de angajamente”, a declarat răspicat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei spune că a refuzat cel puţin cinci mari investitori care au dorit să-şi deschidă sedii şi în capitala Banatului după ce a aflat că aceştia poluează. „Nu vreau ca numele meu să fie legat de o investiţie care va produce necaz timişorenilor de acum şi generaţiile viitoare. Dacă poluaţi, nu Timişoara e locul potrivit pentru investiţia pe care vreţi s-o realizaţi”, a mai precizat edilul-şef.

Nicolae Robu a povestit şi un incident de care a avut parte aseară, în jurul orei 23.00, în apropierea Spitalului Judeţean Timişoara. „Pur şi simplu aşa poluare era în zonă încât am început să lăcrimez. Nu doar că mă deranja mirosul, mi-au fost afectate glandele ochilor de agenţii existenţi în atmosferă, şi asta eu fiind în maşină. Lucrurile sunt foarte grave, trebuie să recurgem la măsuri radicale. Ne lipsim de acele locuri de muncă, preferăm să respirăm un aer curat, sănătos”, mai este de părere primarul Timişoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*