Ultimele stiri

Flori pentru doamne și domnișoare, sancțiuni pentru șoferii indisciplinați. Bilanțul Poliției Rutiere în weekend

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri nu s-au limitat doar la a împărți flori doamnelor și domnișoarelor. Aceștia au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 700 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. Au fost reţinute 46 de permise de conducere.

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Au fost întocmite 12 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

S-au aplicat 735 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 482 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 71 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 46 de permise de conducere, pentru conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*