Ultimele stiri

Florin Piersic, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest. Ce a dezvăluit îndrăgitul actor, la Timișoara

florin piersic

Eveniment special la Universitatea de Vest din Timișoara. În aplauzele a sute de oameni, Florin Piersic a primit, astăzi, în Aula Magna a instituției, distincția de Doctor Honoris Causa Artis. Îndrăgitul actor s-a emoționat atât de tare în timpul ceremoniei, astfel că atunci când a susținut un discurs mulțimii, lui Florin Piersic i-au dat lacrimile.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a afirmat că reprezentanții instituției pe care o conduce au decis să acorde cea mai înaltă distincție pe care o universitate o poate oferi actorului Florin Piersic pentru că „Maestrul Florin Piersic este una dintre cele mai complexe personalități ale lumii artistice din România. Când începi să vorbești despre Florin Piersic, dintr-o dată constați că te afli într-o mare dificultate. Nu pentru că nu-l cunoști…ci mai degrabă constați că nu știi de unde să începi și cu ce să începi mai întâi, pentru că ori de unde începi, îți dai seama că multitudinea de cuvinte parcă nu sunt suficiente pentru a transmite afecțiunea, respectul, dragostea și tot ceea ce simțim pentru el”.

Ca de obicei, în discursul său, Florin Piersic a încântat audiența cu numeroasele glume. „Sunt tulburat că am primit această distincție excepțională. Mi s-a spus: Florine, să fi cât mai sobru pentru că acolo nu se face bășcălie. Atât de tare m-ați lăudat că la un moment dat nu mai știam dacă vorbiți de mine sau de altul care e la fel ca mine. Nici în Mărgelatu nu am avut un asemenea costum. Astăzi am mai jucat un rol în viața mea, acela de Doctor Honoris Causa”, a spus actorul.

Florin Piersic a precizat că se gândește să lanseze o carte de 500 de pagini, pe care o va intitula, cel mai probabil, „Fereastra sufletului meu este deschisă”.

Astăzi, de la ora 17.00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, cei care doresc să-l vadă pe Florin Piersic sunt așteptați la spectacolul aniversar „La mulți ani, România!” Intrarea este liberă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*