Ultimele stiri

Florin Piersic revine la Timișoara cu spectacolul “Străini în noapte”

Inegalabilul Florin Piersic și Medeea Marinescu vor umple sala Operei Naționale din Timișoara pentru a 17-a oară cu spectacolul “Străini în noapte”. Luni, 24 februarie, de la ora 19.00, timișorenii îl vor putea revedea pe eternul seducător al teatrului românesc într-un rol jucat chiar de Alain Delon, la Paris.

Piesa lui Eric Assous, comedia romantică “Străini în noapte”, a fost jucată de aproape 300 de ori atât în țară, cât și în străinătate. Spectacolul a fost regizat de Radu Beligan, care a tradus-o împreună cu Liviu Dorneanu.

„Piesa aceasta are titlul original Montagne Russe și a fost aleasă de maestrul Radu Beligan care, fiind la Paris, a văzut spectacolul în care juca o actriţă, pe numele ei Astride Veillon, şi cu Alain Delon în rolul meu, care a dorit să debuteze în teatru la 70 de ani, ceea ce este un lucru foarte greu (….) Maestrul Beligan a venit şi mi-a zis: Am adus aceasta piesă pentru tine. Eu am primit multe propuneri de piese, dar după ce am citit-o pe aceasta, mi-a plăcut foarte mult”, scria Florin Piersic, într-un articol publicat pe blogul său.

Ilustrația muzicală este realizată de Ion Bogdan Ștefănescu, decorul de către Puiu Antemir, iar costumele de către Irina Schrotter.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*