Ultimele stiri

Focuri de armă, tunuri și exerciții demonstrative. Un spectacol de zile mari la Timișoara, de 1 Decembrie

Pe un ger năprasnic și o vreme ploioasă, mii de timișoreni s-au adunat în fața Prefecturii pentru a asista la parada de 1 Decembrie. Oameni curioși, dar și copii de toate vârstele s-au îngrămădit să vadă defilarea mașinilor de poliție, jandarmerie, pompieri, a trupelor antitero, a militarilor, dar și exerciţiile demonstrative ale poliţiştilor şi jandarmilor.

Parada a debutat cu o slujbă susținută de cinci preoți, iar apoi, rând pe rând, au luat cuvântul primarul Timișoarei, Nicolae Robu, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, și prefectul județului, Eugen Dogariu.

„Celebrăm 96 de ani de la cel mai important eveniment pe care l-a trăit națiunea în secolul XX și care a dus la nașterea României Mari. Ziua Națională a României este un moment al solidarității. Să folosim acest prilej pentru a reflecta asupra exemplului dat de înaintași care nu au cedat în fața marilor încercări. Trebuie să ne amintim că o Românie prosperă nu se poate realiza decât prin unitatea românilor de pretutindeni”, a spus primarul Robu.

„Marea Unire din 1918, a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Măreția ei constă în faptul că nu este opera niciunui partid, nici a unui guvern, ci este fapta istorică a națiunii române”, a continuat Titu Bojin, președintele CJ.

Prefectul Eugen Dogariu nu a dorit să-și impună o notă personală asupra mesajului transmis românilor și a citit mesajul premierului Victor Ponta, moment în care mai multe persoane au început să huiduie.

Aproximativ 700 de militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, reprezentanţi SRI şi angajaţi ai Penitenciarului Timişoara au defilat, luni dimineaţa, în faţa Palatului Administrativ din Timişoara.

Militarii Batalionului 18 Infanterie au deschis parada. Au urmat apoi jandarmii, Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”, cei de la SRI, care au prezentat formaţiunea de genişti, iar angajaţii Penitenciarului Timişoara au venit cu trupele de intervenţie şi căutare a evadaţilor. Poliţia de Frontieră a prezentat cele mai noi echipamente din dotare, cu care patrulează şi supraveghează zona de graniţă dintre România şi Ungaria sau Serbia.

La final, mai multe ansambluri folclorice, printre care copii și bătrâni, au dansat jocuri populare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*