Ultimele stiri

Fonduri europene pentru 21 de proiecte, la Timișoara. De ce unele ar putea rămâne fără finanțare de la UE

Timisoara

La Timișoara 21 de proiecte ar trebui implementate pe bani europeni. Primarul Nicolae Robu susține că a primit 280 de milioane de lei de la Uniunea Europeană pentru exerciţiul financiar 2007 – 2013.

“Până în momentul de faţa, noi am absorbit, adică în sensul că am reuşit să facem rambursarea sumelor pe care le aveam de primit, un total de peste 280 de milioane de lei. Deci asta înseamnă absorbție efectivă de la Uniunea Europeană, asta înseamnă că noi am avansat banii, că am efectuat lucrările de rigoare, că aceste lucrări au fost făcute cum trebuie, ca documentaţia lor a fost făcută cum trebuie, apoi am trecut de toate etapele de verificare. Avem un procent de absorbţie de 56,3%. Mai avem lucrări efectuate şi nefacturate încă în valoare de circa 12 milioane de lei şi mai avem lucrări facturate de 1,7 milioane de lei. Stăm foarte bine”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Totuși, momentan, municipalitatea mai are de licitat două mari lucrări. Proiectul care prevede instalarea de camere video în intersecţii şi proiectul de management al traficului, unde, din cauza contestațiilor, există riscul să se piardă finanțarea UE.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*