Ultimele stiri

Forţa Civică acţionează împotriva mesajului PSD: „Mândri că suntem români”. Ce alt aspect al campanie PSD a fost semnalat de aceştia

forta civica

După Contestaţia depusă de PNL împotriva PSD la BEJ, acum şi partidul Forţa Civică a pornit o acţiune împotriva Partidului Social Democrat.

Vă reamintim că PNL a depus o plângere prin care a cerut înlăturarea afişelor PSD, care aveau mesaje prin care se susţinea că USL există. BEJ a dat câştig de cauză liberalilor, iar  afişele cu astfel de mesaje au fost înlăturare.

Forţa Civică se leagă acum de un alt mesaj al PSD pe care, azi, l-a contestat în faţa Biroului Electoral Judeţean. Este vorba despre mesajul: „Mândri că suntem români”, care a fost folosit în campanie de PSD.

În acţiunea intentată acum de Forţa Civică Timiş va fi susţinută cauza semnalată la BEJ Sălaj: „sloganurile folosite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare de către Alianţa PSD-UNPR-PC contravin ordinii de drept, încălcând prevederile art.35 al.3 din Legea 33/2007. Totodată se inoculează ideea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români incitând la discriminare, fapt ce contravine prevederilor art.30 din Constituţia României”.

Pe lângă aceasta, Forţa Civică Timiş contestă că PSD nu a retras toate bannerele pe care apare sloganul „USL trăieşte”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*