Ultimele stiri

Forța Civică acuză BEJ că nu lasă cetățenii să voteze în aceleași secții pentru alegerile parlamentare și europarlamentare

alegeri europarlamentare

Forţa Civică, filiala Timiş, a depus astăzi o contestaţie la Biroul Eelectoral Județean Timiş. Aceștia acuză BEJ că ar fi transmis şefilor secţiilor de votare 119 și 134 ideea de a interzice membrilor secţiilor de votare de la secţiile unde se votează pentru parlamentare, să îşi exercite dreptul de vot în secţiile similare pentru alegerile europarlamentare.

Membrii partidului Forța Civică susțin că aceste demersuri sunt în contradicţie cu prevederile Legii 33/2007, art. 13, aln. 2, lege care definește calitatea de „membru în secția de votare” fără a face o referire expresă doar la membrii din secţiile de votare pentru europarlamentare.

“În urma sesizărilor primite de către partidul Forţa Civică, filiala Timiş, la secţiile de votare nr. 119 si 134 din Timişoara, membrii din secţiile de votare sunt împiedicaţi să voteze, cu aprobarea BEJ Timiş, ceea ce încalcă grav prevederile legii 33/2007”, se arată în contestația făcută de către Forța Civică la BEJ.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*