Ultimele stiri

Fostul ministru Gabriel Sandu, denunț: Am dus 5 milioane de euro la PDL pentru campania lui Băsescu

Sigla PDL

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, dezvăluie schema de finanţare a PDL. În declaraţia dată DNA, Sandu susţine că s-a angajat să finanţeze partidul cu 5 milioane de euro, în schimbul păstrării funcţiilor pe care le deţinea. Pentru a obţine aceşti bani, Sandu ar fi apelat la omul de afaceri Dorin Cocoş şi la primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

„Recunosc și admit, de asemenea că am acceptat să finanțez partidul și acțiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic și a-mi menține funcția de ministru, dar și poziția în conducerea centrală PDL. Nu cunosc dacă acest fapt reprezintă o infracțiune, dar pot confirma adevărul că toți politicienii care au acces la funcții publice au plătit sume importante de bani pentru acest deziderat.

Odată cu primirea acestor funcții, politicienii devin părți active ale mecanismelor de recuperare ale sumelor. Mai precis, în momentul în care primește o funcție publică, politicianul învestit se implică pentru recuperarea sumei de bani avansată de el și de partid sau de alții în campania electorală. Unii dintre aceștia își administrează singuri mecanismele de recuperare. Mai precis, unii dintre miniștri organizează licitația, negociază comisioanele și stabilesc modalitatea de virare a acestora. Pentru alții, cum e și cazul meu, există de fiecare dată acei binevoitori care gestionează aceste pârghii”, a declarat fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu în fața procurorilor care anchetează dosarul Microsoft.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/gabriel-sandu-dezvaluie-schema-de-finantare-a-pdl_1615395.html#ixzz3PZLKP1nR

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*