Ultimele stiri

FOTO. Cum ar putea să arate Piaţa Sfântul Gheorghe după finalizarea lucrărilor

Chiar dacă lucrările la Piaţa Sfântul Gheorghe sunt departe de final, arhitecţii au deja câteva idei despre cum ar putea să fie amenajat acest spaţiu pentru a putea fi pus, cât mai bine, în valoare.

Arhitectul Radu Mihăilescu a vorbit, marţi, despre cum ar trebui să arate, în viziunea lui, Piaţa Sfântul Gheorghe.

„Piaţa Sfântul Gheorghe este cea mai mică din ansamblul celor trei pieţe dar, la vremea când a fost construită, era considerată cea mai interesantă. Odată cu începerea proiectului, am propus să extindem limitele pieţei”, a declarat acesta.

Înainte ca arhitecţii să înceapă să schiţeze cum va arăta piaţa, arheologii au cercetat zona, unde au fost găsite mai multe edificii din evul mediu. Radu Mihăilescu a declarat că a dorit să ţină cont şi de acestea, înainte de a finaliza machetele. Astfel, după ce a discutat cu echipa de arheologi şi cu reprezentanţii primăriei, s-a hotărât că piaţa va încorpora şi ruinele unei foste biserici iezuite şi ale unei moschei.

Arhitectul a mai comunicat şi că statuia Sfântului Gheorghe va fi mutată din locul în care se află acum, în zona bisericii care a fost descoperită, fiind de părere că monumentul este mai bine integrat acolo.

Iată care este propunerea arhitectului pentru Piaţa Sfântul Gheorghe:

SF. GHEORGHE - cu plan biserica

PIATA LIBERTATII - INTEGRARE RUINE

15

10

9

7

5

3A_cu SfGheorghe

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*