Ultimele stiri

FOTO. Cum va arăta noua clădire a Spitalului de Copii din Timişoara

Deşi licitaţia este încă în curs de desfăşurare, primarul Nicolae Robu a prezentat planurile pentru noul corp al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.

Primarul a declarat că noua clădire va asigura 150 de paturi, iar cele 6 etaje ale clădirii vor fi împărţite în mai multe secţii.

DSCF1694

Pentru acest proiect, reprezentanţii municipalităţii estimează că este nevoie de aproximativ 47 de milioane de lei, dar încă nu se ştie dacă Guvernul va contribui pentru a ajuta la construirea noii aripi a spitalului, deşi speră că se vor primi cel puţin 5 milioane de lei, aşa cum s-a discutat anterior.

„Suntem pregătiţi să facem o suplimentare a sumelor pentru ca lucrarea să continue. Noi sperăm să primim de la Guvern măcar 50%”, a afirmat edilul.

Primarul a mai declarat că noua clădire va fi viu colorată, în violet şi verde, deoarece „copiii nu trebuie să se sperie când ajung într-un astfel de loc”.

DSCF1692

În noua clădire vor fi găzduite: saloane de ortopedie, saloane de chirurgie, spaţii pentru farmacie, secţie de radiologie, laboratoare de analize, săli de cursuri, saloane pentru mame, spaţii de depozitare, spaţii pentru terapie intensivă şi unitate de primiri urgenţe.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*