Ultimele stiri

[FOTO] Fabrica de Ciorapi se transformă în Kaufland! De ce e nemulțumit viceprimarul Traian Stoia

Deși monument istoric, fosta clădire a Fabricii de Ciorapi se va transforma cât de curând în supermarket. Investitorii de la Kaufland sunt în plin proces de reabilitare a clădirii, care nu va mai fi conservată la forma inițială. Viceprimarul Traian Stoia se arată nemulțumit de faptul că investitorii au primit toate avizele pentru a începe demolarea parțială a imobilului, motivând că monumentul ar fi putut fi conservat în totalitate. În acest sens, edilul dă exemplu o clădire similară din Debrecen.

„Acesta este un monument industrial al Timișoarei similar, până la detaliu, cu Fabrica de Ciorapi din Debrecen. Acel monument istoric care e la 200 de kilometri de noi e păstrat în integritatea lui și e îngrijit de guvern. La noi se păstrează doar parțial și probabil în funcție de niște interese ale patronilor”, a spus Stoia

Astfel, Direcția de Cultura Timiș a emis în 28 martie un aviz pentru lucrări de desființare parțială a construcție. Corpul A al clădirii a fost deja demolat, iar corpurile B și C vor beneficia de restaurare și consolidare. Când lucrările vor fi gata în imobil va funcționa, inevitabil, un magazin Kaufland.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*