Ultimele stiri

FOTO În prag de iarnă, malurile Begăi sunt refăcute în proporție de 60 %. Când vor fi finalizate lucrările

bega

Vești bune din partea Administrației Bazinale de Apă Banat în ceea ce privește proiectul privind lucrările de modernizare al malurilor canalului. Reprezentanții instituției anunță că, în prag de iarnă, 60 % din maluri au fost refăcute, astfel că lucrările sunt în grafic.

Lucrările de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilan a municipiului Timişoara se vor concretiza pe lungimea de 8,9 km. Lucrările sunt amplasate pe următoarele sectoare: sector pasarelă Parcul Rozelor – U.H.E. pe lungimea de 4,7 km, sector pod Modoş – Piaţa Iosefin pe lungimea de 3,6 km şi sector zona U.H.E. pentru sistematizare şi amenajare bazin de întoarcere pe lungimea de 0,6 km.

Până în acest moment, lucrările de refacere a consolidărilor de mal şi peree dalate au fost realizate în proporţie de circa 70% pe sectoarele prevăzute în proiect: în amonte, zona U.H.E.- Podul Dacilor (zona Piaţa Badea Cârţan), iar în aval, Piaţa Iosefin – Podul Modoş. În ce priveşte realizarea consolidărilor de mal la bazinul de întoarcere s-au realizat lucrări în proporţie de 52%.

Până în acest moment, sunt în faza de finalizare toate lucrările de betonare pe tronsoanele prevăzute în proiect, pentru a evita întârzierile din cauza condiţiilor atmosferice, specifice perioadei de toamnă-iarnă (în perioadele reci este de preferat a nu se executa lucrări de betonare). Celelalte lucrări, de genul consolidări cu piatră, montare de dale, depind mai puţin de condiţiile climatice, putând fi executate conform graficului proiectului.

Proiectul în cadrul căruia malurile Begăi sunt modernizate este finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, valoarea totală fiind de aproape 4,5 milioane de euro. Proiectul se va finaliza în martie 2015.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*