Ultimele stiri

Franţa încheie oficial, la 31 decembrie, misiunea în Afganistan

soldat

Misiunea Pamir a forţelor franceze în Afganistan se va încheia oficial la 31 decembrie, odată cu retragerea ultimilor militari francezi (aproximativ 150) de la baza aflată la aeroportul internaţional din Kabul (KAIA), a anunţat, vineri, Ministerul Apărării, notează Mediafax.

Retragerea militarilor va marca încheierea celor 13 ani de prezenţă franceză în Afganistan în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă şi Securitate (ISAF), aflată sub comanda NATO.

Franţa, care a participat cu aproape 4.000 de militari la misiunea ISAF, şi-a retras în 2012 trupele combatante din Afganistan.

În total, aproximativ 70.000 de militari francezi s-au aflat în Afganistan din 2001. De asemenea, 89 de militari francezi au murit, iar 700 au fost răniţi în operaţiunile din Afganistan.

Misiunea NATO în Afganistan se încheie la sfârşitul acestei luni. În 2015, aproximativ 12.500 de militari străini vor rămâne pe teritoriul afgan în cadrul unei misiuni de pregătire şi asistenţă pentru forţele de securitate afgane.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*