Ultimele stiri

Frații Cristescu au luat „cu japca” parcarea din spatele magazinului Bega! Primăria sesizează instanța

parcare bega

Grupul Bega Turism, patronat de frații Cristescu, a intrat abuziv în posesia terenului pe care funcționează parcarea din spatele magazinului Bega. Aceasta este concluzia la care a ajuns Primăria Timișoara, după ce juriștii din instituție au analizat la rece felul în care s-a făcut tranzacția imobiliară.

„Am cerut serviciului juridic să analizeze acel transfer de proprietate și am ajuns la concluzia că transferul s-a făcut abuziv, incorect, și vom ataca în instanță acest act de transfer. Juriștii au aproape gata materialul cu care ne vom prezenta în instanță”, spune primarul Nicolae Robu.

Terenul a fost dat fraților Cristescu în baza unei hotărâri de Guvern din 1991, prin care se stipulează că acesta a fost transferat din bun public în privat pentru că era necesar activităţii grupului Bega, mai exact, magazinului cu același nume. Totuși, edilul-șef al Timișoarei nu se împacă cu ideea și spune că dacă centrul comercial a funcționat până acum cu o parcare publică în spate, o poate face și de acum încolo, neavând neapărat nevoie de o parcare privată.

„De atâția ani a putut funcționa complexul Bega cu parcarea din față și cea din spate publică. Cum de a devenit așa de necesară activității această parcare încât să justifice preluarea acelui tren de către Bega Turism? Nu ne putem împăca cu această idee. (…) Am fost informat că acest HC a fost abrogat tacit, dar iată că a fost folosit în 2014 de către Guvern. Trebuie să se decidă instanța. Eu îmi fac datoria de a lupta pentru avuția publică. Nu mă interesează nici etnia unor persoane, nici poziția socială, politică, administrativă, absolut nimic nu mă interesează, există o lege ce trebuie respectată de toată lumea. Părerea mea și a juriștilor, e că nu s-a respectat legea în acest caz”, a mai adăugat primarul.

Se pare că în anul 2010, în timpul administrației Ciuhandru, terenul din spatele magazinului Bega a mai fost subiectul unui proces. Practic, atunci Primăria a fost obligată de instnață să semneze pentru grănițuire, primul pas care a dus la situația în care se află în momentul de față municipalitatea.

1 Commentariu pe Frații Cristescu au luat „cu japca” parcarea din spatele magazinului Bega! Primăria sesizează instanța

  1. pana la urma, cand vor fi luate la puricat toate contractele de privatizare ale fratilor Cristescu?

    Cei mai mari banditi din zona de vest!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*