Ultimele stiri

Frigul face ravagii! Oamenii străzii, în pericol

Vremea geroasă a pus pe jar autoritățile în ultima perioadă când peste 300 de oameni ai străzii au fost în pericol să moară de frig. Tocmai pentru ca acest lucru să fie evitat, polițiștii au desfășurat o acțiune de depistare și salvare a celor care nu au o locuință deasupra capului.

Astfel, de la începutul acestui an și până în prezent, au fost găsite 306 de persoane care riscau să moară de frig. La misiunile de salvare ale polițiștilor s-au alăturat şi lucrători de la Serviciul de Ambulanţă, cărora li s-a solicitat sprijinul în 202 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale, precum şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au intervenit în 19 cazuri. În plus, au fost găsiți cinci oameni ai străzii pe care polițiștii i-au condus la centrele special amenajate pentru persoanele fără adăpost.

În zilele următoare se anunță o scădere drastică a temperaturilor, iar polițiștii își vor continua acțiunile mai ales în zona gărilor pentru a-i depista pe cei care nu au un acoperiș deasupra capului și își fac veacul pe străzile Timișoarei. În plus, polițiștii solicită și sprijinul cetățenilor. În acest sens, ei roagă persoanele care observă oameni fără adăpost să sune la apelul unic de urgență 112.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*