Ultimele stiri

Friptura de miel ca-n Banat

friptura miel

Ingrediente
1 sfert de miel, spata sau pulpa, cu coaste cu tot;
unt pentru prajit si uns, vin dulce, ceapa si usturoi verde, piper boabe, boia;
Umplutura: maruntaie de miel; 2-3 cepe; 2-3 oua; verdeata; sare si piper; jumatate de franzela inmuiata in apa si stoarsa; unt pentru prajit.
Mod de Preparare
intre carne si os, intre spata si coaste se deschid, cu cutit fin si taios, buzunare;
friptura se sareaza si se lasa deoparte cam o ora;
Umplutura: ceapa se toaca si se caleste impreuna cu maruntaiele, apoi totul-prajeala, verdeata, miez de paine-se trece prin masina de tocat si se amesteca cu oua, sare si piper;
se umplu apoi buzunarasele, se prind cu ata groasa;
carnea se presara cu paprica, se unge cu unt si se pune in tava cu vin, usturoi si ceapa verde, piper boabe;
se da la cuptor incins, vreo 2 ore, stropind mereu cu apa sau vin dulce si sos din tava.
Mod de servire
Se serveste cu vin rosu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*