Friptură de porc la cuptor
Ingrediente: 1 kilogram şi jumătate de pulpă de porc, 4 căţei de usturoi pisaţi, 4 linguriţe cimbru tocat fin, 4 linguriţe ulei de măsline, 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie, 1 linguriţă şi jumătate sare, un sfert linguriţă de piper.
Mod de preparare: Amestecă într-un vas usturoiul, cimbrul, coaja de lămâie, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Încinge cuptorul şi împrăştie amestecul pe întreaga suprafaţă a pulpei de porc. Împachetează carnea în folie de aluminiu şi aşaz-o într-o tavă. Lasă în cuptor cam 40 de minute. Dă la o parte folia, dă focul mai încet şi mai lasă pulpa în cuptor cam încă pe atât, adică 40-45 de minute, până când carnea s-a pătruns bine. Transferă pulpa de porc pe un fund de lemn, lasă să se răcorească 10 minute, apoi poţi felia şi servi, scrie Click.
Scrie un comentariu