Ultimele stiri

Friptură de pui cu garnitură

friptura de pui cu garnitura

Ai nevoie de:

1 pui
4 căţei usturoi
sare
piper
1-2 linguri unt

Pentru garnitură:

6 cartofi
100 g caşcaval ras
100 g şuncă
200 g ciuperci
sare
piper
2 roşii
2 linguri ulei
3 linguri unt, pentru uns tava

Mod de preparare:

Încingi cuptorul. Speli puiul, îl freci cu sare, piper, usturoi zdrobit și unt atât pe interior, cât și pe exterior. Îl dai la frigider 1-2 ore. Torni apă într-o tavă și o bagi în cuptor sub grătar. Lași puțin, apoi așezi puiul deasupra tăvii și îl coci aproximativ 80 de minute, la foc mediu. Ca să se rumenească uniform, îl poți întoarce cu grijă. Îl scoți și îl așezi pe un platou.

Pentru garnitură, speli cartofii și îi fierbi, în coajă, în apă cu sare. Îi scoți și îi lași la răcit. Îi cureți, îi tai jumătăți și îi scobești cu grijă să nu-i rupi, păstrând miezul scos. Încingi uleiul și pui la călit șunca, ciupercile și roșiile spălate și tăiate cubulețe. Le ții până se evaporă apa lăsată de ciuperci, amesteci din când în când, potrivești gustul de sare și piper și le lași la răcorit.

Încorporezi miezul păstrat și umpli cartofii. Presari cașcaval, îi așezi într-o tavă unsă cu unt. Îi dai la cuptor până când se rumenește cașcavalul. Servești puiul cu garnitură de cartofi umpluți, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*