Ultimele stiri

Fule: Aderarea României și Bulgariei a pus sub semnul întrebării credibilitatea extinderii UE

Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a declarat într-un interviu pentru EurActiv Cehia că aderarea României și Bulgariei a pus sub semnul întrebării credibilitatea acestui proces, precizează AGERPRES.

Potrivit aceleași surse, întrebat ce schimbări au avut loc în procesul de extindere a UE în ultimii cinci ani, Stefan Fule a remarcat că atât statele membre, cât și cele candidate simt o oboseală în legătură cu ritmul lent al procesului de extindere.

„Mai presus de orice, aderarea României și Bulgariei a pus sub semnul întrebării credibilitatea întregului proces. Pentru că a fost pentru prima dată când UE a decis să introducă un mecanism special de cooperare și verificare asupra statelor membre”, a declarat el.

Comisarul Fule a remarcat că, înainte ca el să înceapă să lucreze pentru Comisia Europeană, statele membre aveau la dispoziție doar câteva instrumente de a influența sau chiar de a bloca extinderea. ‘Acum au peste o sută de posibilități de a face acest lucru. Noi nu vrem să încetinim în niciun fel procesul de extindere. Dar orice stat membru are acum mai multe posibilități să monitorizeze calitatea bună a nivelului de pregătire a țărilor candidate”, a mai explicat Stefan Fule, scrie AGERPRES.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*