Ultimele stiri

Funda roz care a luminat centrul Timişoarei a ajuns la Cluj-Napoca. Ce semnal de alarmă vrea să tragă Asociaţia OncoHelp

funda roz cluj

Asociaţia OncoHelp, care a lansat campania Help25, în urmă cu doi ani, a decis să aducă în prim plan un simbol al speranţei şi al renaşterii. Este vorba despre o uriaşă fundă roz, care a luminat mai întâi centrul Timișoarei, apoi Oradea și Aradul, atrăgând atenţia comunităţii cu privire la riscurile cancerului la sân şi la importanţa diagnosticării precoce a acestei boli. 

Turneul simbolului campaniei Help25 continuă, noua oprire fiind orașul Cluj-Napoca. Ȋncepând de ieri, funda roz se va afla amplasată chiar în centrul oraşului, mai exact în Piața Mihai Viteazu. Va rămâne acolo timp de o lună, făcând astfel cunoscută această campanie și în rândul cetățenilor din Cluj. „Considerăm că această campanie de sensibilizare și informare are un rol extrem de important pentru femeile din toată țara. Dorim ca prin gestul nostru să le atragem atenția asupra proprie sănătăți, să le facem să înțeleagă cât de importantă este prevenția și diagnosticarea precoce, mai ales în cazul unor boli precum cancerul la sân. Mai mult, cetățenii din Cluj care doresc să ne susțină și să sprijine campania Help25 pot afla informații suplimentare de pe pagina de internet a campaniei www.help25.ro. Îi așteptăm alături de noi!”, a declarat Mihaela Ciotea, director de dezvoltare al Asociației OncoHelp și coordonator al campaniei Help25.

Caravana Help25 va porni, ulterior, și spre alte orașe, respectiv Lugoj, Craiova, Iaşi, Bucureşti. Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp. 5.000 de mamografii gratuite vor fi oferite femeilor cu venituri reduse sau fără venituri din Regiunea de Vest a țării, un număr crescut de femei intrând deja în posesia voucherelor gratuite.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*