Ultimele stiri

Fundația Rubin scoate arta în Parcul Botanic. Ce evenimente au loc în cadrul festivalului AccesART

festivalul accesart

Din 6 iunie, Fundația Rubin umple Parcul Botanic de artiști și de evenimente. Și asta pentru că începe o nouă ediție AccesART, festivalul care scoate, la propriu, arta în stradă, dedicat artelor şi culturii contemporane ce are scopul de a creşte vizibilitatea şi importanţa creaţiei artistice în viaţa comunităţii. Alături de Fundaţia Rubin au răspuns pozitiv şi susţin evenimentul 20 de instituţii şi organizaţii culturale locale.

Cea de-a șaptea ediţie care se va desfăşura în perioada 6 – 8 iunie 2014 în Parcul Botanic din Timișoara are tema „Prezent continuu”. Vor fi ateliere de creaţie, spectacole, literatură, concerte, performance, proiecţii, instalaţii şi expoziţii. Ediția din acest an este una cu totul specială fiindcă îmbină frumuseţea naturii cu spiritul creativ, promovând în aceeaşi măsură cel mai frumos parc dinTimişoara.

Timișorenii sunt invitați să participe la peste 30 de ateliere de creaţie deschise şi interactive: pictură plain-air, action painting, atelierul de supereroi, linogravură, stickere, de la tehnici clasice la cele mai extravagante experimente în artă. La ateliere se anunță invitați surpriză.

Timişorenii pot asculta în concert jazz, muzică experimentală, flamenco, muzică clasică, rock alternativ şi pot viziona trei spectacole de teatru.

Evenimentul este recomandat persoanelor între 2 şi +90 de ani. Programul complet este disponibil pe www.accesart.ro. Accesul la toate activităţile din cadrul festivalului este gratuit.

”Obiectivele proiectului nostru sunt: sprijinirea şi promovarea tinerilor artişti; stimularea creaţiei şi promovarea artelor şi industriilor creative; educarea consumatorului. Fundaţia Rubin consideră esenţiale activităţile culturale destinate publicului larg în promovarea culturii ca factor decisiv în dezvoltarea firească a unei societăţi stabile, fondată pe norme şi valori calitative”, a declarat Roxana Cirț, directorul Fundației Rubin, organizatorul evenimentului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*