Ultimele stiri

„Furnici în copac“ cu vită

furnici in copac

Ingrediente: 500 g carne de vită tocată, 300 g tăieţei de orez, ½ linguriţă ghimbir ras, 1 ceapă, 2 morcovi, ½ ardei gras roşu, 3 linguri sos de soia, 1 praf de chili, 3 linguri ulei de arahide.

Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi ardeiul, le tai cubuleţe mici sau le dai pe răzătoare şi le căleşti, la foc iute, într-o tigaie neaderentă (sau wok) cu puţin ulei de arahide bine încins. Când legumele sunt crocante, le scoţi deoparte din grăsime şi le amesteci cu ghimbirul. În locul legumelor, aşezi carnea tocată şi o căleşti, la foc potrivit, pentru a se pătrunde bine. Separat, fierbi tăieţeii al dente în apă cu sare, îi scurgi de apă, îi amesteci cu carnea şi legumele călite, sos de soia şi praf de chili, după gust. Laşi totul pe foc un minut, amestecând continuu, pentru a se combina aromele şi gusturile, după care îi serveşti, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*