Ultimele stiri

DNA sesizat pentru posibile fapte de corupție săvârșite de Sorin Oprescu și directorii responsabili în proiectul NetCity

Mihai Bătrâneanu, președintele ANISP (asociația furnizorilor de internet),  a declarat joi că în data de 22 noiembrie 2013 a sesizat DNA-ul cu privire la posibile fapte de corupție săvârșite de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și a responsabililor de proiectul rețelei de fibră optică NetCity.

Potrivit hotnews.ro, președintele ANISP a cerut modificarea condițiilor impuse de NetCity furnizorilor care au dus la falimentul a zeci de furnizori de internet. NetCity și Primăria refuză aplicarea măsurilor autorității, iar ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) nu ia nicio măsură împotriva NetCity, acuză aceștia.

Nici Netcity Telecom SA și nici Primăria Municipiului București nu au pus până în prezent în aplicare avizul care are ca scop îmbunătățirea calității serviciilor de telefonie, internet și televiziune oferite locuitorilor Capitalei.

În data de 22 noiembrie 2013, ANISP a sesizat DNA cu privire la posibilele fapte de coruptie săvârșite. În luna mai, anul acesta, împreună cu firma INES Group SRL, au cerut în instanță suspendarea și anularea hotărârii prin care a fost aprobat Contractul de concesiune care stă la baza proiectului Netcity, precizează hotnews.ro.

Conducerea ANCOM este amenințată de furnizorii de internet, membri ai ANISP și INTERLAN, cu plângere penală dacă nu se vor lua măsuri concrete.

Aceeași sursă  susține că Eric Băleanu, președintele INTERLAN, a declarat că din cauza tarifelor abuzive ale NetCity Telecom, numărul furnizorilor membri ai asociației a scăzut de la 35 la sfârșitul lui 2012, la 25 de furnizori la sfârșitul anului 2013.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*