Ultimele stiri

Găluşte cu prune

galuste cu prune

Ingrediente

350 g cartofi
80 g făină
1 ou
25 g griș
1 vârf cuțit sare
90 g pesmet
30-40 g zahăr (pentru servire)
20 g unt
3 prune
1 lingură zahăr (pentru prune)
1 lingură ulei

Mod de preparare

Speli prunele, le scoți sâmburii și le tai pe jumate. Le pudrezi cu lingura de zahăr și le lași să se însiropeze.

Speli și cureți cartofii și îi fierbi întregi. În timpul ăsta, într-o tigaie, topești untul și adaugi pesmetul. Îl lași să se rumenească la foc mic, câteva minute. După ce stingi focul, adaugi zahărul. Amesteci și lași să se răcească.

Cartofii fierți îi dai prin răzătoarea cu găuri mici. Piureul obținut, după răcire, îl amesteci cu oul, vârful de sare, făina și grișul. Amesteci bine până obții un aluat lipicios.

Pui la fiert o oală cu apă și după ceva timp, adaugi și lingura de ulei. Îți umezești mâna, iei bucățele din aluat, le aplatizezi și în centrul lor pui câte o jumătate de prună. Închizi aluatul și îi dai forma unei găluște (bile). Le pui în oală, câte 3 odată și le lași să fiarbă până se ridică singure la suprafață. Le scoți cu ajutorul unei palete cu găuri și le treci prin pesmet. Le rotești pe toate părțile. Servești cu zahăr alături, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*