Ultimele stiri

Gara de Nord a fost parțial reabilitată! Ce lucrări s-au făcut și ce mai are în plan Regionala CFR / FOTO

Mizeria de la Gara de Nord aproape că a devenit amintire. Primele intervenții au fost făcute deja, iar imobilul arată, în sfârșit, decent. Fațada a fost reabilitată, la fel și platoul de la intrare unde au răsărit și câteva jardiniere de flori. De asemenea, s-a intervenit la peroane și s-a curățat subpasajul, astfel că mirosul neplăcut a dispărut. Lucrările au fost făcute din bugetul propriu al Regionalei Timișoara și au costat în jur de 500.000 de lei.

După 30 de ani în care nu s-a mai intervenit deloc la reabilitarea Gării de Nord și după mai multe presiuni din partea Primăriei Timișoara, iată că primele măsuri au fost luate. Nu este vorba de lucrări spectaculoase, dar Gara arată, în sfârșit, decent. Fațada a fost văruită, chiar dacă geamurile sunt încă vechi, la intrare s-au pus flori, iar peroanele au fost înălțate. De asemnea, subpasajul a fost curățat, iar pe pereți sălii de așteptare au apărut picturi tematice cu obiective din Timișoara. În plus, Gara de Nord se bucură acum și de internet wi-fi gratuit.

„Nu ma mândream cu gara pe care o aveam, așa că am încercat să facem reparații și intervenții. Nu e o realizarea, e ceva normal. Lucrările acestea trebuiau făcute de mult timp”, a declarat directorul Regionalei Timişoara a CFR, Alexandru Simu.

Planurile noului director al Regionalei CFR Timișoara, nu se opresc însă aici. Anul acesta se vor face noi lucări la peroane, lucrări la casele de bilete, dar și un panou de afișaj din care instituția să poată câștiga și bani prin plasarea de reclame. În plus, Simu visează și la iluminarea artistică a clădirii.

Mai mult, s-a pus gând rău și chioșcurilor care nu fac deloc cinste gării. Simu vrea să scape de ele și să le poziționeze pe toate într-o anumită zonă. Conform planului directorului, acestea vor avea o singură formă, și vor fi de o singură culoare.

De lucrare este mulțumit și cel mai mare critic al imaginii Gării de Nord. Vobim de primarul Nicolae Robu, care a declarat în repetate rânduri că imobilul este o pată rușinoasă pe obrazul Timișoarei.

Ce s-a întâmplat nu este spectacular, dar trebuie să ne uităm de unde am plecat. Gara a fost lăsată uitării timp de zeci de ani și nu s-a mai făcut nimic. Mă declar mulțumit că în condițiile grele, fără resurse, Regionala Timișoara a reușit să schimbe fața Gării, astfel nu mai putem spune că clădirea e o rușine pentru Timișoara, a declarat Nicolae Robu.

DSC_0331 DSC_0318 DSC_0310 DSC_0281 DSC_0279

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*