Ultimele stiri

Garda de Mediu: „Poluatori majori nu există în Timişoara”. Ce spune despre mirosul urât de la fabrica de anvelope Continental

În Timişoara nu există poluatori majori – aceasta este concluzia prezentată de reprezentanţii Gărzii de Mediu, după ce au analizat toate măsurătorile. Totuşi, aceştia recunosc că există o problemă în ceea ce priveşte mirosul de la fabrica de cauciucuri Continental, problemă care ar trebui să fie rezolvată  până la sfârşitul anului. Asta pentru că firma Continental a investit peste zece milioane de euro în două proiecte, la finalul cărora nu ar mai trebui ca timişorenii să simtă mirosuri urâte.

„Continental este în curs de implementare a două proiecte mari pe aria de vulcanizare, fiindcă acolo, ăsta este adevărul, miroase şi nu contestă nimeni, şi pe aria unde se produce, practic, cauciucul. Ei sunt în curs de derulare şi finalizare a două investiţii de zece milioane de euro. Specialiştii spun că această finalizare a celor două investiţii va lămuri problema cu mirosul. Mirosul este o problemă. S-au făcut monitorizări şi se fac în continuare, dar măsurătorile făcute de laboratoare acreditate nu au fost depăşite niciodată”, a explicat Gelu Cădariu, comisar Serviciul Comisariatului Judeţean Timş al Gărzii de Mediu.

Potrivit comisarului de la Garda de Mediu, nu se măsoară niciodată mirosul, ci substanţa care produce mirosul. „Am primit foarte multe sesizări din cauza mirosului şi mai ales în anumite perioade, în funcţie de vreme, când mirosul se simte mai puternic. Nimeni nu neagă acest aspect”, a mai precizat Gelu Cădariu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*