Ultimele stiri

Gata cu vacanța, de luni începe școala! Mii de elevi din Timiș se pregătesc de simulări

De luni, elevii se întorc iar în bănci, pentru că după o săptămână de vacanța începe cel de-al doilea semestru al anului școlar 2013 – 2014. O parte din elevii și liceenii din Timiș intră peste doar câteva zile în febra examenelor pentru că încep simulările la Evaluarea Națională, olimpiadele, iar din luna martie și cele la examenul de Bacalaureat.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, copiii mai au de așteptat două luni ca să se poată bucura de o nouă vacanță. În perioada 12 – 22 aprilie va fi vacanța de primăvară, iar cea de vară o vor lua pe 21 iunie.

Mii de elevi din județul Timiș de clasa a VIII-a, a XI-a sau a XII-a vor intra în febra examenelor, care însă nu vor fi pe note. Ministerul Educației Naționale a decis ca simulările examenelor naționale să se desfășoare în perioada 18 – 20 februarie, pentru Evaluarea Națională, și între 3 – 7 martie, pentru examenul de Bacalaureat. În premieră, din acest an școlar vor fi evaluați și liceenii de clasa a XI-a, care vor simula “examenul maturității”.

Din 15 februarie, elevii care doresc să se întreacă în cunoștințe pot participa și la olimpiadele și concursurile școlare, etapele pe județe.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*