Ultimele stiri

Gaze naturale mai scumpe de la 1 aprilie. Vezi cu cât va crește prețul

Aprilie vine cu facturi mai mari la gaze. Astfel, preţul gazelor naturale creşte cu 2% pentru populaţie şi cu circa 5 procente pentru consumatorii industriali care primesc energia din piaţa reglementată.

„La gaze naturale este o creștere prevăzută în calendarul convenit cu forurile internaționale și e vorba de 2% pentru consumatorii casnici. Pentru consumatorii industrali din piața reglementată prețurile vor crește cu aproximativ 5%. Piața reglementată constituie un nucleu de 15%, în general consumatori mai mici, nu e vorba de marile industrii, care pot să aleagă: pot să rămână în cadrul pieței reglementate, plătind tarifele care sunt în calendar, sau pot să aleagă să meargă în piața liberă și să negocieze direct un alt preț”, a spus Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE.

Potrivit unui studiu realizat de o companie de consultanţă, liberalizarea pieţei gazelor are deja efecte asupra industriei. La sfârşitul anului, gazele vor fi mai scumpe pentru companii cu 143% faţă de 2012.

În aceste condiţii, patronii combinatelor vorbesc despre trimiterea în somaj a jumătate de milion de români şi de reintrarea economiei în recesiune, scrie Digi 24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*