Ultimele stiri

Genie Bouchard vine la Bucureşti! Finalista de la Wimbledon a acceptat un wild-card şi va juca la Bucharest Open. Simona Halep a refuzat

Iubitorii tenisului din România vor avea şansa să o urmărească pe viu pe Eugenie Bouchard (12 WTA), în perioada 11-19 iulie, la turneul BRD Bucharest Open, dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari. Tenismena din Canada devine astfel principala vedetă a competiţiei, după ce Simona Halep, câştigătoarea de anul trecut, a anunţat deja că nu participă.

Eugenie Bouchard îi ia locul Simonei Halep la Bucureşti
Dacă Simona Halep (3 WTA) a refuzat să ia parte la acţiunea de la Arenele BNR din Bucureşti din cauza programului încărcat, Eugenie Bouchard, un alt super-star din circuitul feminin, doreşte să joace pe zgură, imediat după încheierea turneului de la Wimbledon. Directorul turneului câştigat în 2014 de Halep, Dumitru Hărădău, nu a putut fi contactat, dar surse ProSport au confirmat ca sigură informaţia că Bouchard (21 de ani) a acceptat ultimul wild-card disponibil.
Vine să câştige trofeul
Eugenie, ocupanta locului 5 WTA în sezonul trecut, este considerată a fi una dintre cele mai talentate jucătoare din circuit, lucru confirmat de finala de la Wimbledon 2014 şi semifinalele de la Australian Open 2014 şi Roland Garros 2014. Jucătoarea născută la Montreal are de apărat 1.300 de puncte la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon (29 iunie – 12 iulie) şi riscă să cadă până în jurul locului 30 WTA, ţinând cont că trece printr-o formă slabă. Prin venirea la Bucureşti, Eugenie Bouchard vrea să acumuleze cât mai multe jocuri în picioare, dar şi să captureze cele 280 de puncte rezervate campioanei, pentru a mai urca în ierarhia WTA.
Dulgheru, Mitu, Niculescu şi Cîrstea, româncele de pe tabloul principal
Pe tabloul principal de simplu la Bucharest Open vor mai evolua şi trei componente ale echipei naţionale de Fed Cup, Alexandra Dulgheru (61 WTA), Andreea Mitu (70 WTA) şi Monica Niculescu (46 WTA), dar şi Sorana Cîrstea (187 WTA), posesoare a unui wild-card. Favoritele principale vor fi Eugenie Bouchard (12 WTA), Sara Errani (Italia, 19 WTA) şi Roberta Vinci (Italia, 35 WTA), finalista ediţiei precedente (scor 1-6, 3-6 cu Simona Halep).
Simona: „Sper ca fanii să nu se supere”
Deşi s-a bucurat să joace în faţa propriilor fani anul trecut, Simona Halep şi-a schimbat radical strategia şi nu va participa la Bucharest Open 2015. Sportiva din Constanţa spune că nu vrea să se întoarcă pe zgură după sezonul de iarbă. „Anul trecut, după turneu, am ramas făra puteri. M-am dus să joc pentru public, pentru că am auzit că mulţi au cumpărat bilete pentru a mă vedea. Anul acesta nu am să mai pot participa. Turneul este pe zgură şi vine după turnee pe iarbă. Nu pot schimba din nou suprafaţa. O să vin câteva zile pe acolo, o să mă joc cu copiii, dar nu voi participa. Sper ca fanii români să nu se supere şi să mă susţină în continuare la celalte turnee”, a precizat a treia jucătoare a lumii.
ProSport a anticipat corect încă de anul trecut, imediat după terminarea turneului de la Bucureşti, că Simona Halep nu va mai veni şi la a doua ediţie. Articolul din ProSport a generat un val de proteste din lumea tenisului românesc. Ulterior, în primăvara acestui an, Halep a confirmat oficial că nu va participa la turneu, folosind exact argumentele invocate de ProSport astă-vară.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*