Ultimele stiri

George Maior: Preşedintele a avut dreptate. Serviciile nu l-au informat privind legătura dintre fratele său şi Bercea

Şeful SRI, George Maior, a declarat, marţi, că a existat o informare a preşedintelui Traian Băsescu privind activităţile clanului Bercea în octombrie 2009, dar că şeful statului a avut dreptate atunci când a spus că nu a fost informat despre legăturile dintre Sandu Anghel şi fratele său.

Maior a spus că Traian Băsescu a fost informat de SRI pe 29 octombrie 2009 în legătură cu probleme care ţin de securitatea naţională privind activitatea clanului Bercea.

De asemenea, George Maior a precizat că acea informare nu a conţinut aspecte referitoare la relaţia lui Bercea cu fratele şefului statului. Potrivit Mediafax, el a mai declarat că urmărirea clanului s-a referit la activităţi precum perceperea de taxe de protecţie în diferite judeţe sau controlarea directă sau prin interpuşi a unor operaţiuni de evaziune fiscală.

El a precizat că SRI nu l-a informat pe Băsescu despre relaţia fratelui său cu Bercea pentru că serviciul trecuse deja la faza de sesizare a organelor de urmărire penală.

”Deci preşedintele, în declaraţia de ieri, a avut dreptate când a spus că serviciul sau serviciile de informaţii, eu mă refer la serviciul nostru, nu a abordat această chestiune într-o informare separată. Aceasta este informarea transmisă preşedintelui României la acea dată, cu anumite aspecte ce ţin de securitatea naţională. De ce? În momentul în care SRI, pe baza activităţilor sale, a trecut la faza de sesizare a organelor de urmărire penală şi de cooperare cu acestea, în limitele competenţelor sale şi ale protocoalelor de cooperare cu diverse structuri ale parchetului, ale DNA , etc, el nu poate transmite beneficiarilor legali informaţii legate de aspecte ce ţin de aceste dosare”, a spus Maior, potrivit Mediafax.

Potrivit Raportului votat marți în unanimitate, SRI e obligat să respecte confidenţialitatea fazei de urmărire penală.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*