Ultimele stiri

Gheorghe Ciuhandu i-a dat replica lui Robu. Ce spune

În ultima săptămână, Nicolae Robu l-a acuzat pe fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, că s-ar afla în spatele noii majorități din Consiliul Local. Edilul spune că Ciuhandu a jucat un rol extrem de important în semnarea protocolului de colaborare dintre PSD, PPDD și PNȚCD. De asemenea, Nicolae Robu a continuat atacurile la adresa fostului primar, spunând că din cauza lui și a lui Sorin Grindeanu (fost viceprimar) Timișoara a stat pe loc mai bine de un deceniu.

Acum însă, Gheorghe Ciuhandu s-a hotărât să răspundă acuzelor aduse de Nicolae Robu. Mai mult, acesta a mai adăugat că este pentru ultima oara când ia act de declarațiile făcute de edil.

Ca urmare a atacului calomnios lansat de dl. Nicolae Robu la adresa mea, mă văd nevoit să fac următoarele precizari:
In anul 2012 am decis sa nu mai candidez la functia de primar al municipiului Timisoara, in ideea de a lasa loc unor oameni tineri, dar si sa ma retrag din politica publica, satul fiind de nivelul de cloaca la care se ajunsese.

Anterior luarii acestor decizii am fost abordat direct de copresedintii USL – dnii Ponta si Antonescu, care mi-au propus sa candidez la functia de primar din partea USL. Am refuzat propunerea, deoarece aceasta ar fi insemnat sa abandonez singurul partid din care fac si am facut parte vreodata – PNTCD.

Pe fondul acestei situatii a ajuns dl. Robu sa candideze din partea USL si sa ocupe functia de primar – adica din postura de rezerva sau inlocuitor de nevoie. Aceasta este realitatea pe care dl Robu o cunoaste foarte bine si care explica frustrarea pe care o manifesta fata de mine.
Din pacate, frustrarea dlui Robu nu s-a oprit aici. In cei doi ani de mandat care s-au scurs pana acum a cautat sa isi atribuie in mod abuziv proiecte care, de fapt, provin din administratia Ciuhandu, proiecte care au fost pregatite, finantate si unele chiar incepute de atunci. Ma refer in special la proiectele majore aflate azi in derulare: reabilitarea centrului istoric, reabilitarea malurilor Begai, pasajul de la Michelangelo – toate acestea sunt proiecte pe care dl Robu le-a mostenit si la care nu are nicio contributie. Faptul ca dansul se plimba azi pe santiere si taie panglici nu inseamna ca are vreun merit in realizarea lor, ci mai degraba sansa de a fi preluat un oras cu o strategie coerenta de dezvoltare si cu banii asigurati din fonduri europene pentru aceasta dezvoltare.

Daca vrem sa fim obiectivi, singurele proiecte pe care dl Robu le-a realizat in doi ani de mandat si  pe care si le poate asuma in mod exclusiv sunt finantarea echipei de fotbal ACS Poli (Recas), retrogradata anul acesta in divizia B, si amplasarea palmierilor pe arterele centrale ale orasului. Primul proiect este un esec lamentabil platit de timisoreni cu milioane de euro, iar cel de-al doilea o  “realizare” cu care ne-am facut de ras in toata tara. Ca proiecte de viitor, dl Robu vorbeste de metrou in Timisoara si de pasaj subteran prin fata operei, ceea ce denota o lipsa crasa de realism, de spirit tehnic dar si de simt al ridicolului.

Atacurile pe care dl Robu le lanseaza la adresa mea vin ca urmare a acestor frustrari si a disperarii in fata schimbarii majoritatii in consiliul local, fapt care, de altfel, i se datoreaza in mare masura.  A ma asocia cu tentativa de vanzare a sediului catre PSD, care a fost votata chiar de toti consilierii locali ai PNL, sau de legaturi obscure cu fratii Cristescu, de care chiar dansul afirma la un moment dat ca i-au finantat campania electorala, sunt niste minciuni care nu au nicio legatura cu realitatea. Mai mult decat atat, faptul ca dl Robu a candidat din partea USL, ajungand primar cu sprijinul nemijlocit al PSD (cu care a si coabitat timp de doi ani, iar acum ii numeste “ciuma rosie”) arata inca odata ce fel de caracter are acest om.

Nu ascund faptul ca dupa destramarea USL, anumite partide au dorit sa se consulte cu mine in calitate de fost primar si de membru al PNtCD, intre care consilierii locali UpT (PNtCD + FDGR), reprezentanti ai PSD, dar si dl viceprimar PNL Dan Diaconu. Consider ca era un gest de normalitate si de libertate sa ma intalnesc cu persoanele respective. De asemenea, sper ca protocolul administrativ intre PSD si consilierii locali ai UpT, cu desemnarea dlui Bogdan Herzog in functia de viceprimar, poate asigura continuarea proiectelor demarate de administratia Ciuhandu, sustinerea guvernamentala a acestora si implicit deblocarea orasului.

In privinta celor 16 ani cat am fost primar al municipiului Timisoara, ii recomand dlui Robu lectura cartii „16 ani in slujba Timisoarei”, editata de mine in regie proprie, sau sa intrebe timisorenii care m-au votat de patru ori sa ii reprezint.
Inainte de a vorbi despre pretinse „matrapazlacuri”, „jecmaneli” si „porcarii” in Primaria Municipiului Timisoara, dl Robu ar trebui sa verifice cu atentie, sa nu fie vorba despre cele proprii, din ultimii doi ani.

De casele tiganesti putem discuta dupa ce dl Robu va darama cel putin o constructie ilegala sau va castiga procesele incepute de mine in diverse spete pe aceasta tema. in acest sens, cat timp am fost primar, am demolat total sau partial noua astfel de case si am pornit zeci de procese, aflate pe rolul instantelor.

In ceea ce priveste PNTCD, dl Robu nu are statura morala de a vorbi. Daca, totusi, il intereseaza groparii PNTCD, pe unii ii va gasi cu siguranta in propria ograda (PNL) sau printre noii sai aliati din PDL. M-as bucura daca ultimul gropar in activitate al PNTCD – Aurelian Pavelescu – s-ar alatura viitoare aliante de „dreapta” si ar scuti Partidul National taranesc Crestin Democrat de prezenta sa.

In incheiere, cu regretul de a fi trebuit sa raspund calomniilor proferate de dl Nicolae Robu la adresa mea, imi exprim speranta ca am facut-o pentru ultima data”, a precizat, într-un comunicat de presă, Gheorghe Ciuhandu.

1 Commentariu pe Gheorghe Ciuhandu i-a dat replica lui Robu. Ce spune

  1. Gheorghe Ciuhandu este o mare nulitate pentru Timisoara, in ultimul sau mandat NU A FACUT NIMIC decat a dat centrul orasului la tigani…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*