Ultimele stiri

Ghiozdane echipate cu rechizite şi dulciuri pentru 30 de copii săraci din Timişoara. Cine le-a făcut o asemenea surpriză

copil sarac

30 de copii, elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Timişoara, au avut parte de o surpriză, astăzi, la ore. Asociaţia WorldTeach le-a oferit, în cadrul campaniei „Vreau şi eu la şcoală!”, ghiozdane noi echipate cu rechizite şi dulciuri, printr-un parteneriat cu organizaţia Salvaţi Copiii Timişoara.

Conform Eurostat, 17.3% dintre copiii școlarizați renunță la școală anual, ceea ce face ca România să se numere printre primele patru țări din Europa cu cele mai mari rate ale abandonului școlar. Conform datelor Institutului Național de Statistică, mai mult de 1 din 10 copii, care ar trebui să participe la învățământul primar, nu merge la școală.

„Cu ajutorul Asociaţiei WorldTeach am reuşit în data de 15.09.2015 să le spunem un călduros „Bun venit la şcoală!”, unui număr de 30 de copiluţi, beneficiari ai unuia dintre centrele noastre, Centre de educație incluzivă, ce îşi derulează activitatea în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Timişoara. Ghiozdanele şi rechizitele obţinute au adus un mare zambet pe chipul fiecărui copil, care de astăzi poate să simtă cu adevărat că a început şcoala. Suntem foarte bucuroşi că există oameni minunaţi ca cei de la WorldTeach care se gândesc la copiii ce nu pot merge la şocoală, ajutându-i să nu o abandoneze”, spune Delia Horcea, coordonator local al proiectului „Centre de educaţie incluzivă”, iniţiat de Salvaţi Copiii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*