Ultimele stiri

Gigi Becali ar putea fi eliberat! Instanta a admis cererea de liberare conditionata

Gigi Becali ar putea deveni un om liber, dupa ce magistratii Judecatoriei Medgidia au admis, vineri, cererea acestuia de liberare conditionata din Penitenciarul Poarta Alba, unde executa trei ani si sase luni de închisoare în dosarul „Valiza”, sentinta nefiind definitiva.
Decizia de vineri a Judecatoriei Medgidia nu este definitiva, procurorii având dreptul sa conteste la instanta superioara în termen de trei zile de la comunicare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cazul în care decizia de vineri a Judecatoriei Medgidia va fi contestata, Gigi Becali va râmâne în închisoarea de la Poarta Alba, unde ispaseste pedeapsa în regim deschis, pâna la solutionarea acesteia si ramânerea definitiva a hotarârii instantei.
Avocatul lui Gigi Becali a cerut, vineri, instantei, sa admita cererea de eliberare conditionata a finantatorului FC Steaua, întrucât a fost recompensat în penitenciar, a muncit si a scris doua carti, în timp ce procurorul a sustinut ca perioada executata de Becali nu a dus la îndreptarea acestuia.
Gigi Becali s-a prezentat în fata instantei Judecatoriei Medgidia, care a luat în discutie cererea de eliberare conditionata, dupa ce a executat aproximativ doi ani din pedeapsa de trei ani si sase luni de închisoare primita în dosarele în care a fost judecat. Solicitarea a ajuns la instanta dupa ce o comisie de la Penitenciarul Poarta Alba, unde Becali este încarcerat, a stabilit ca sunt îndeplinite conditiile pentru eliberarea lui conditionata.
Avocatul Bogdan Vlad i-a spus judecatorului ca sunt îndeplinite toate conditiile pentru eliberarea conditionata a lui Gigi Becali, în primul rând pentru ca a executat fractia de pedeapsa, respectiv doua treimi, conform Codului penal vechi si mai bine de jumatate din pedeapsa, potrivit noului cod.
Bogdan Vlad a mai aratat ca Becali are 185 de zile câstig, caracterizari foarte bune, a muncit si a scris doua carti, una pe teme religioase si cealalta pe teme sportive, a fost recompensat de 11 ori în timpul detentiei si a participat la toate activitatile din penitenciar. Avocatul a precizat ca Gigi Becali a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum si dobânzile aferente.
În final, avocatul a solicitat instantei admiterea cererii de eliberare conditionata a lui Gigi Becali.
Procurorul prezent la sedinta de judecata a cerut instantei sa respinga cererea, pe motiv ca nu este suficienta perioada executata de Becali în penitenciar si ca aceasta nu a dus la îndreptarea finantatorului FC Steaua. Procurorul a precizat ca Gigi Becali a fost sanctionat de mai multe disciplinar pe parcursul detentiei, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar trebui eliberat conditionat.
În replica la cele spuse de procuror, avocatul Bogdan Vlad a aratat instantei ca sanctiunile la care s-a referit acuzarea au fost anulate.
Gigi Becali a aratat, în declaratia data în fata instantei, ca, din închisoare, a facut foarte multe acte de caritate si ca îndeplineste conditiile pentru a fi pus în libertate.
Instanta de la Judecatoria Medgidia a ramas în pronuntare, dupa o sedinta care a durat câteva zeci de minute, urmând sa stabileasca daca admite solicitarea si dispune eliberarea conditionata a lui Gigi Becali sau daca acesta va ramâne în penitenciar pentru a executa restul pedepsei.
Chiar daca decizia instantei îi va fi favorabila, Gigi Becali nu va putea iesi imediat din închisoare.
Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si sase luni, dupa ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, în dosarul „Valiza” si în cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.
Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava pâna în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa în regim deschis.
El a depus, în timpul detentiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum si o solicitare de întrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însa respinse. Instanta a respins si cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.
Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, sa îi fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, în conditiile în care condamnarea data în dosarul „Valiza” nu mai este incriminata de noul Cod penal, dar si aceasta solicitare a fost respinsa de catre instanta.
În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris doua carti, „Muntele Athos, patria Ortodoxiei” si „Becali si Steaua”, iar în februarie 2015 a anuntat ca se apuca de o a treia carte, „Becali, Parlamentul Europei si Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cartile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*