Ultimele stiri

Google va crea maşina care se conduce singură

Masina Google

Deşi astfel de iniţiative au existat şi în trecut, Google doreşte să-şi creeze propria maşină care se conduce singură, fără să folosească modelele altor companii. Maşina va avea un buton de „pornire-oprire”, dar acestea vor fi singurele comenzi, neexistând pedale, volan sau schimbător de viteze.

„Suntem foarte mândri de acest proiect. Este ceva care ne va permite să aducem tehnologia maşinilor care se conduc singure la un alt nivel, dar ne va ajuta să înţelegem şi care sunt limitările”, a afirmat Chris Urmson, directorul proiectului.

Aşa cum scrie BBC News, Google încearcă prin acest proiect să transforme transportul, dar, în acelaşi timp, să descopere care sunt limitele unui astfel de sistem, care nu implică prea multă interacţiune umană.

Maşina, care are un design prietenos, va fi dotată cu două locuri şi va merge la o viteză maximă de 40 km la oră, pentru a se asigura siguranţa pasagerilor. De asemenea, are un motor electric. Design-ul maşinii a fost gândit în aşa fel încât să asigure atât protejarea pasagerilor, dar şi a pietonilor, având un bot format dintr-un material moale care să nu-i rănească pe cei care merg pe stradă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*