Ultimele stiri

Grevă la primăriile din județ în ultima zi a lunii aprilie

Primaria Timisoara

S-a decis. În ultima zi a lunii funcționarii din instituțiile publice din țară intră în grevă. Peste 1700 de angajați din administrația locală din Timiș vor opri programul de lucru în data de 30.04.2015.

Chiar dacă au transmis Guvernului, încă de anul trecut, o adresă prin care au cerut acordarea de tichete de masă sau norma de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală şi creşteri salariale începând cu 1 ianuarie 2015, reprezentanţii FNSA spun că guveranții au făcut ureche surdă la solicitările lor, chiar dacă celelalte categorii de bugetari au beneficiat de astfel de schimbări. Drept urmare, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a decis declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional. Ca o primă formă de protest aceștia au cerut întreruperea activităţii, timp de jumătate de oră, în data de 20 februarie 2015, în intervalul orar 10.00-10.30, acum aceștia s-au oprit la un pas mult mai mare. În data de 30 aprilie intră în grevă generală: nu vor lucra o întreagă zi.

„Le reamintim guvernanţilor că aceleaşi promisiuni le-au fost făcute salariaţilor din administraţia publică locală şi în anul 2012, când s-au angajat că vor modifica salarizarea deficitară a acestei categorii de personal, obţinând astfel votul majorităţii angajaţilor din primării şi consilii judeţene din România. Modul în care şi-au respectat aceste promisiuni reiese din situaţia actuală privind salarizarea şi drepturile angajaţilor din administraţia publică locală din România, unde peste 50% din angajaţi au venitul egal cu salariul minim pe economie ( 975 lei). Din aceste motive are loc un exod masiv al salariaţilor din sector, care de multe ori preferă să desfăşoare activităţi necalificate în ţări din cadrul Uniunii Europene”, transmite Valer Suciu, preşedintele FNSA.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*