Ultimele stiri

Grindeanu i-ar fi cerut lui Titu Bojin demisia din partid

Ca urmare a anchetei în care Titu Bojin este cercetat sub control judiciar, actualul președinte interimar al PSD Timiș, Sorin Grindeanu, i-ar fi cerut demisia fostului lider. Informația a fost oferită de mai tânărul lor coleg, Alfred Simonis, președintele Tineretului Social-Democrat.

După ce a aflat că viceprimarul Dan Diaconu a fost declarat incompatibil de ANI, grupul PSD a cerut, prin vocea lui Alfred Simonis, demisia liberalului din funcție. Totuși, șeful Consiliului Județean Titu Bojin deși anchetat nu a demisionat din funcția de conducere pe care o are în momentul de față la CJT, ci doar din funcția de președinte al partidului. Întrebat de ce nu se aplică același principiu și în cazul social-democratului, Simonis a răspuns:

„Domnul Bojin a fost ales de către cetăţeni în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, iar domnul Diaconu a fost ales de către consilierii locali. Totuşi, domnul Bojin nu are nicio decizie a vreunei instituţii de genul ANI, în schimb, domnul viceprimar Diaconu, cunoscând şi speţa pentru care a fost declarat incompatibil, şi anume ocuparea unei funcţii de administrator al unei societăţi comerciale, concomitent cu cea de viceprimar, aici nu există dubii, nu există interpretări, cum a fost la alţii, rector sau nerector. Aici este foarte clar. Dacă eşti administrator al unei societăţi comercial,  care are sau nu are activitate, emite facturi sau nu emite facturi, şi ocupi o funcţie de primar, viceprimar sau deputat, eşti incompatibil. Fără niciun dubiu, domnul viceprimar Diaconu va fi definitiv condamnat de instanţă”

Mai mult, Simonis susține că Bojin a făcut deja un pas înapoi în momentul în care a demisionat din funcția de președinte al PSD Timiș. Cu toate acestea, se pare că președintele actual, Sorin Grindeanu, i-ar fi cerut să spună adio și partidului, nu doar șefiei acestuia.

„Dl Bojin a demisionat din partid (n.r din funcţia de preşedinte al PSD Timiş.). De altfel, domnul preşedinte al PSD Timiş (n.r Sorin Grindeanu) i-a cerut domnului Bojin să demisioneze de tot şi din partid”, a mai adăugat Simonis.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*