Ultimele stiri

Grindeanu, între funcția de ministru și cea de președinte al PSD Timiș. Ce ar face deputatul dacă ar trebui să aleagă

După propunerea venită din partea liderilor PSD Victor Ponta și Liviu Dragnea, de a splita funcțiile administrative de cele politice, deputatul Sorin Grindeanu ar putea avea „probleme”.  Mai exact, dacă partidul va accepta prin statut propunerea, acesta ar putea fi nevoit, la un moment dat, să aleagă între funcția de ministru și cea de candidat la președinția PSD Timiș.

Acum conduce filiala din funcția de președinte interimar, dar are gânduri clare de a candida pentru un mandat total. Totuși acest lucru se va întâmpla doar la primăvară, după ce va avea loc conferința națională a PSD-ului în care se va decide statutul după care va funcționa formațiunea. Totuși, dacă propunerea liderilor de la București de despărțire a funcțiilor politice de administrative se va pune în practică, și dacă va mai fi ministru la momentul respectiv, Grindeanu va trebui să aleagă între mandatul de ministru și cel de președinte al PSD Timiș. Asta, desigur, dacă va alege să candideze pentru un mandat.

„Eu sunt un susținător al acestui concept de splitare, de împărțire, sunt de acord cu ce au propus și Victor Ponta și Liviu Dragnea, vedem ce spune statutul. Dacă prin statut mi se va permite, și dacă voi mai fi ministru când are loc conferința, voi candida la președinția PSD Timiș.(…) Dacă statutul va spune că nu am voi să fiu și ministru și președinte de organizație județeană voi alege”, a explicat Grindeanu.

Actualul ministru dă totuși de înțeles că, în cazul în care va trebui să aleagă, ar înclina către funcția la nivel local și anume cea de președinte al PSD Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*