Ultimele stiri

Grindeanu vrea să scape de cei cu dosare penale din PSD Timiș. La Recaș nu se aude vocea președintelui

La începutul anului președintele PSD Timiș Sorin Grindeanu avea planuri mari pentru curățirea formațiuii pe care o conduce pe perioadă de interimat. Atunci, promitea o reconstrucție generală a partidului și le cerea celor cu dosare penale să facă, după modelul Bojin și Crăciunescu, un mare pas înapoi.

Acum, însă, la trei luni de atunci, situația stă diferit într-unul din orașele timișene cu primar PSD. Vorbim de Recaș, acolo unde primarul Teodor Pavel a fost suspendat din funcție pentru că este implicat într-un dosar de corupție. Cu greu, acolo, s-a forțat la finele lunii ianuarie înlocuirea viceprimarului PSD-ist cu independentul Daniel Nicula, acesta fiind și cel care a preluat pentru moment toate atribuțiile primarului Pavel care se află în arest.

Totuși, în ciuda politicii propuse de Grindeanu la începutul anului, Pavel nu a făcut un pas în spate și nu a demisionat din partid.

„Consiliul funcționează, proiectele merg înainte. Nu cred că e cazul acum să-și dea demisia. Acum Teodor Pavel trebuie să meargă în instanță să își apere nevinovăția”, i-a luat aprarea primarului din Recaș deputatul PSD, Cătălin Tiuch.

Deputatul explică că Teodor Pavel nu a sărit peste cuvândul președintelui partidului pentru că acesta s-a referit doar la social-democrații cu funcții de conducere atunci când a făcut declarațiile despre curățirea partidului de cei cu dosare penal, iar Pavel nu are funcție de conducere în PSD Timiș, ci e simplu membru.

„Domnul Grindeanu să referea la cei cu funcții în PSD. El e simplu membru, nu mă pun să-l dau afară din partid. El e suspendat până atunci oricum (n.r. până la o decizie finală a instanței)”, a mai adăugat Tiuch.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*