Ultimele stiri

Gripa porcină a ucis o timișoreancă

gripa porcina

O timișoreancă care cântărea 170 de kilograme a murit, în urmă cu câteva zile, din cauza gripei porcine. Femeia a ajuns în stare critică, la sfârșitul lunii februarie, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara, iar de aici a fost transferată la Institutul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, fiind suspectă de pneumonie.

Rezultatele analizelor trimise la București au arătat că este vorba, de fapt, de gripa porcină. Femeia a murit din cauza mai multor complicații provocate de virusul gripei porcine, pacienta avea mai multe boli asociate din cauza obezității, printre care astm bronșic și diabet. Medicii de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din Spitalul Județean Timișoara au încercat să-i salveze viața prin montarea unui plămân artificial, dar timișoreanca a murit în ambulanță, în timp ce era transportată la spital.

Potrivit datelor furnizate de Institutul de Sănătate Publică, în județul Timiș au fost semnalate două cazuri de infecții cu virusul gripei porcine, în acest sezon. Femeia de 53 de ani care a murit nu a fost vaccinată antigripal.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*