Ultimele stiri

Grupare infracţională axată pe contrabandă cu ţigări, care acţiona în judeţele din sud-vestul ţării, destructurată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Timiş, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană.
In urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării peste 2000 pachete de tigări şi diferite sume în lei şi euro, precum şi înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.
Optsprezece persoane au fost duse la audieri, 9 fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

La începutul lunii iunie 2015, poliţişti de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Timiş, au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale organizate formată din aproximativ 20 de persoane, cetăţeni români, axată pe contrabandă cu ţigări de provenienţa ucraineană.

În perioada iunie 2015-mai 2016, printr-o monitorizare permanentă a grupului infracţional şi activităţi specifice de contracarare a acţiunilor ilicite de contrabandă executate împreună cu ofiţerii din cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna – S.I.P.I. Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş, poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat importante cantităţi de ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană.
Gruparea era foarte bine organizată, acţiona pe raza judeţelor Timiş, Arad şi Caraş Severin şi era structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori, transportatori şi cumpărători, fiecare dintre aceştia având roluri si atribuţii precis delimitate.
Ieri, 25.05.2016, începând cu ora 6.30, poliţiştii de frontieră, delegaţi de procurorul D.I.I.CO.T., împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş, au descins la 23 adrese aparţinând membrilor grupării, pe raza localităţilor Dudeştii Noi, Săcălaz, Cărpiniş, Şag din jud. Timiş, în municipiul Arad, în Reşiţa, Oraviţa, sat Gârbovăţ din jud. Caraş-Severin.
În urma percheziţiilor au fost descoperite, ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, următoarele bunuri: 2039 pachete ţigarete diferite mărci, 24 l alcool, 8880 euro, 48.240 lei, precum şi mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.
Valoare estimată a prejudiciului depăşeşte suma de 110.000 lei.
Totodată, au fost puse in aplicare 18 mandate de aducere, 9 persoane fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate in cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*